perehrestya.org

Справжня олiя з насiння кмину

tmin1

Кминове масло холодного вiджиму

Чорний кмин, користь якого в кулінарії відома кожному, здатний благотворно впливати на організм в цілому. Дізнайтеся, кому корисно їсти чорний кмин, а кому краще утриматися.

Не можна переоцінити вплив надзвичайно унікального масла чорного кмину на організм і здоров'я людини. Дане масло отримують методом прямого віджиму - він дозволяє зберегти всі корисні елементи і властивості. Продукт володіє приємною текстурою і має надзвичайно м'який спецефiчний запах і смак.

ЦІЛЮЩІ ЯКОСТІ МАСЛА КМИНУ

Можна довго говорити про сприятливі для людини якостях кминового масла і перераховувати всі корисні властивості чорного кмину. Відзначимо деякі - найважливіші і мають велике значення в оздоровленні та підтримці життєвого тонусу:

антибактеріальну;
протизапальну;
антисклеротичну.
Крім того, масло чорного кмину знижує вміст глюкози в крові, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і приводить в норму роботу нервової системи. Кмин містить в собі такі корисні й необхідні для організму речовини, як вітаміни, мікроелементи, амино- і жирні кислоти, алкалоїди, сапоніни і дубильні речовини.

Жителі Давнього Єгипту використовували масло чорного кмину практично повсюдно і вважали панацеєю від багатьох хвороб - з його допомогою налагоджували травлення, покращували роботу нирок, печінки і легенів. А єгиптянки використовували його в цілях продовження молодості і краси шкіри обличчя. Крім цього, дане масло входило до складу протиотрути від зміїних укусів.

Мало який лікувальний засiб для суглобів або волосся обходиться без масла чорного кмину. Вважається, що чим більше масло гірчить, тим сильніше його лікувальний ефект. Масло з насіння чорного кмину застосовують уже кілька тисячоліть як ліки від таких хвороб: цукровий діабет, нервові розлади, авітаміноз, дерматит, псоріаз, знижений імунітет, недостатня лактація, алергія. Зовнішнє застосування лікує грибок, розтягування, свербіж, хрипоту, геморой, зволожує шкіру і робить її більш еластичною, зміцнює волосся і нігті.

Інструкція про застосування та протипоказання

Перед застосуванням масла чорного кмину необхідно ознайомитися з інструкцією. Дорослим рекомендовано вживати по 3 мл (1 ч.л.) не більше двох разів в день, наприклад, вранці і ввечері. Необхідно запивати його половиною склянки води з медом. При такому способі прийому в організм надходить не менше третини добової норми незамінних жирних кислот. Але у цього цінного продукту є і протипоказання. До них відноситься непереносимість окремих компонентів масла чорного кмину, вагітність і годування грудьми.

Масло чорного кмину, застосування якого вимагає дотримання інструкцій і дозування, варто вживати так:
- використовувати тільки натуральний продукт, без добавок і домішок;
- вживати з теплим питтям через 30 хвилин після їжі;
- масло чорного кмину дітям 3-9 років давати не більше ніж по 0,5 чайної ложки;
- у віці 10-18 років можна вживати до 1,5 чайної ложки масла;
- дорослому можна випити до 2-х чайних ложок кминної масла в день.

Починаючи застосовувати масло чорного кмину, варто пам'ятати, що це засіб має і ряд таких протипоказань:

- алергія на деякі компоненти рослини може викликати нудоту, блювоту, набряки, запаморочення, свербіж, висипання або асфіксію;
- прийом ліків для зниження рівня цукру в крові разом з маслом чорного кмину загрожує реакцією, протилежної лікувальної;
- вагітність може виявитися під загрозою через властивості кминної масла усувати пухлини і чужорідні новоутворення в організмі;
- наявність пересаджених органів є протипоказанням до застосування з тієї ж причини, що і вагітність;
- інфаркти, інсульти, гіпотонія, гастрит, сечокам'яні хвороби також входять в список протипоказань до застосування масла чорного кмину всередину.
Перед початком прийому масла чорного кмину порадьтеся з лікарем. Тільки правильне виконання інструкції гарантує бажаний ефект від використання цього засобу.

«У чорному кмину зцілення від усіх хвороб, окрім смерті», - говорив пророк Мухаммад і мав рацію. Ця рослина широко використовували в народній медицині та кулінарії, і зараз воно знаходить своє застосування в лікарських препаратах і косметичних засобах.

Масло чорного кмину п'ють, втирають в шкіру, волосся, нігті, використовують в ароматерапії, полоскання, обгортання, компреси і інгаляціях. Скористайтеся цим диво-маслом на здоров'я і пам'ятайте про протипоказання.

 

Наші контакти

Телефони:  +38(097)7583453
                     +38(093)3846805

Email: info@realoil.com.ua

Адреса: 02094 Україна, Київ. вул.Червоноткацька 29/52